De ce Zorin OS?!

1. O tranzitie similara

La fel ca baza Ubuntu , Zorin OS este proiectat special pentru nou-venitii Linux. Acesta are o interfata Windows – cum ar fi grafica cu utilizatorul si multe programe similare cu cele gasite în Windows.

Zorin OS vine cu software-ul, inclusiv wine si PlayOnLinux care permite utilizatorilor sa ruleze mai multe programe Windows. Scopul final este de distributie a lui “de a oferi o alternativa la Windows Linux si sa permita utilizatorilor de Windows sa beneficieze de toate caracteristicile de Linux fara complicatii”, in cuvinte proprii proiectului.

Ce înseamna acest lucru, desigur, este ca Zorin OS este o distributie excelenta pentru cei care sunt confortabili, cu aspectul de Windows, dar totusi doriti sa vedeti ce este un Linux. Alternativa, poate fi perfecta pentru angajatii sau colegii de serviciu carora nu le plac schimbarile.

2. Varianta Windows

Zorin OS vine cu interfata populara GNOME, familiara nenumaratilor utilizatori de Ubuntu, dar ofera, de asemenea o serie de alternative directe din lume. In mod specific, sistemul de operare are un unic “Look Changer”, program care permite utilizatorilor sa schimbe interfata software-ului cu o simpla apasare a unui buton.

Tot ce este nevoie sa face-ti este un simplu click pe Windows 7 sau Windows XP, optiune pentru Windows, si desktop-ul lor arata si se comportă in consecinta. Versiunile premium ale sistemului de operare Zorin – directionarea de jocuri si utilizarile multimedia, de exemplu – includ, de asemenea, interfete de imitare a celor de Mac OS X, Windows Vista si Windows 2000.

3. Confort de GNOME

Aceia dintre noi care s-au obisnuit cu Ubuntu – ne-am obisnuit si cu desktop implicit GNOME. Pentru cei ingrijorati ca va fii diferit pentru touch, Zorin OS ofera o optiune pentru lipirea cu ceea ce este familiar.

De asemenea, ca Ubuntu, Zorin OS vine pre-instalat cu OpenOffice, Firefox, Evolution e-mail client, music player Rhythmbox, video player Totem, editorul de imagini GIMP, o multime de codec-uri multimedia si mai mult.

4. E rapid

Atunci cand viteza este de esenta, Zorin OS intr-adevar straluceste. Nu numai ca ultima sa versiune mai rapida decat Ubuntu, realizatorii sai spun, de patru ori mai rapid decat Windows 7. Asta e destul de impresionant.

Cu ajutorul Wine-ului si PlayOnLinux, Zorin OS ruleaza chiar multe aplicatii Windows mai rapid decat Windows-ul. Este, de asemenea, disponibil în mai mult de 55 de limbi.

5. Nu e nici un angajament

Ca intotdeauna in lumea Linux, puteti lua gratuit Zorin OS pentru un test drive, fara a il instala pana cand  nu sunte-ti gata. Zorin OS este disponibil pentru download gratuit pe site-ul proiectului. Alternativ, Zorin OS Gaming și multimedia fiecare costa 10 de euro, în timp ce Zorin OS Ultimate este de 15 euro de la magazinul proiectului.

Deci, multi utilizatori vin la Linux de pe lumea Windows, pentru a face tranzititia mai familiara, mai usoara. In cazul in care în care suna bine pentru afacerea dvs. de ce nu ii da-ti o sansa Zorin OS?

About Pi

3.141592
This entry was posted in Tips & Tricks Zorin OS. Bookmark the permalink.

Leave a comment